Robin Hood

-Een deconstructie – 

In het bos van Sherwood Forest ben je op bezoek bij Robin Hood, de nog altijd levende volksheld. Samen met de Merry Men strijdt hij al sinds 1215 vanuit dat bos, voor een rechtvaardiger en betere wereld. Ze stelen van de rijken om het aan de armen te geven en proberen, nu je er toch bent, je over te halen om je bij hen aan te sluiten. 

Maar slaan hun idealen anno 2023 nog wel aan? Steeds scherper verschillen de meningen tussen de opstandelingen, over of er wel echt iets bereikt is in die achthonderd jaar. En of de gewelddadige strijd moet worden voortgezet of dat er beter onderhandeld kan worden. Als de macht, in de persoon van Koningin Victoria, tweespalt weet te zaaien onder de Merry Men, en deze ook de steun van de boeren, in de persoon van boerin Bonnie, dreigen te verliezen, zal iedereen zich opnieuw moeten bezinnen over zijn toekomst. 

Een actueel verhaal over verzet, machtsmisbruik, hoop en de tragiek van de held. 

Voor reserveringen klik hier. Toegangprijs 10,00 euro,

Zondag 4 juni 2023, aanvang 14:30 

Torenlaan Theater 

Torenlaan 38, Zeist 

Spel:

Robin Hood: Jan Willem FokkerLady Marian: Ans van den BergTuck: René Zegers
Little John: Bart van OsJustien: Alianne Telgenhof Bonnie: Eva Bosman
Koningin Victoria: Jet Buijze

Haar voorlichter: Bart van Os

Het publiek: Ideologisch verdwaalde pottenkijkers

Regie: Adrian Goemans